Wie/Wat is de

EHBO-vereniging Kralingseveer

De vereniging

EHBO-vereniging Kralingseveer bestaat sinds 1954. Zoals zoveel EHBO-verenigingen werd ook onze vereniging opgericht naar aanleiding van de watersnoodramp in 1953. Toen werd duidelijk dat het noodzakelijk is om snel hulp te kunnen verlenen in noodgevallen.

De vereniging heeft roerige tijden meegemaakt, is groter geweest, kleiner, heeft bestuurswisselingen meegemaakt en uiteraard zijn er leden gekomen en ook weer gegaan. Wat onveranderd is, is de kwaliteit van de gegeven cursussen, deze worden altijd gegeven door gediplomeerde docenten.

N

De cursussen

De cursussen zijn altijd een samenspel tussen de noodzakelijke theorie, het oefenen van situaties – eventueel ondersteund door lotussen, en presentaties. De presentaties worden ook vaak verzorgd in samenwerking met andere EHBO-verenigingen.

N

De locatie

De EHBO-cursussen worden gegeven in het Rendierhof, Rendierstraat Rotterdam Kralingseveer. De lessen worden volgens rooster gegeven op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00. Een kop koffie of thee staat op je te wachten!

Het is ook mogelijk op locatie les te geven, neem hiervoor contact op om de mogelijkheden te bespreken.

N

De docenten

De lessen worden altijd gegeven door een gediplomeerde docent. Daarnaast worden er soms gastsprekers uitgenodigd die vanuit hun eigen achtergrond informatie en/of ervaring met ons delen.

N

Het bestuur

Het bestuur van EHBO-vereniging Kralingseveer wordt gevormd door:

Willy de Vos
voorzitter

Margriet van Tol
penningmeester

Claudia de Rave-Reijpert
secretaris

Onze instructeur

Willy de Vos

Willy is sinds 2005 instructeur Reanimatie & AED/ EHBO / Sportletsel / Wandelletsel / Eerste hulp bij kinderen (EHAK).
Zij kan ook op uw verzoek workshops verzorgen en is vaardig in het geven van Engelstalige lessen.

Kijken helpt niet. Hulp verlenen wel !!!